Annons

Första avgångarna på Gummit till hösten

I början av november kom beskedet att 70 tjänster på blandningsavdelningen på Trelleborg industri AB skulle bort. I torsdags informerades de anställda om hur neddragningarna ska gå till.
Trelleborg • Publicerad 22 december 2012
Foto: 
70 anställda är varslade om uppsägning på Trelleborg industri AB.
70 anställda är varslade om uppsägning på Trelleborg industri AB.Foto: 

– Vi har jobbat med förhandlingar i flera omgångar, och nu har vi informerat personalen om hur det ser ut, säger Tommy Bengtsson, som ansvarar för personalen på orten Trelleborg, förutom på huvudkontoret i koncernen.

De första kommer att få sluta den 1 september 2013. Ytterligare anställda får gå i februari 2014.

Annons

– Därefter kommer ytterligare avgångar ske under 2014 och 2015, säger Tommy Bengtsson, som inte kan ge någon exakt siffra på hur många som kommer behöva lämna företaget.

Avgångarna är en del av Trelleborg industri AB:s omorganisation där blandningsavdelningen bland annat ska bli en del av verksamheten för belagda vävar. På blandningsavdelningen arbetar idag 95 personer.

– Vi har varslat 70, men det kommer inte behöva bli så många. Det blir en del pensionsavgångar, några har redan fått andra jobb, och några har fått tjänster på andra avdelningar, säger Tommy Bengtsson.

De anställda har ännu inte blivit informerade om exakt vem som kommer att få lämna företaget. Beskedet om detta ska komma i slutet av januari 2013.

– Självklart är det många som är oroliga och frustrerade över situationen, men jag tycker att alla hanterar det på ett bra sätt, säger Tommy Bengtsson.

TA har sökt Mikael Nilsson, ordförande på IF Metalls klubb på Trelleborg industri AB, men han är på semester för tillfället.

Lina Campbell
Madeleine Gripsten
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons