Annons

Första, andra, tredje...

Ett lågmält mumlande låg över Trelleborgssalen i Folkets hus under tisdagskvällen. Men det var inte fullmäktige som hade sammanträde. Wass auktionsbyrå var i staden.
Trelleborg • Publicerad 26 juli 2005

Äkta mattor, tavlor, konst, möbelgrupper, en hel rustning samt en och annan ledsen porslinshund väntar hoppfullt på nya ägare i Folkets hus. Auktionen pågår under två dagar och objekten kommer från alla möjliga ställen.

– Vi får in rätt mycket från olika gallerier men även från privatpersoner, konkurser och dödsbon, berättar Jonas Vass, auktionsutropare. Det är fjärde gången som auktionsbyrån är i Trelleborg.

Annons

– Förra året var det väldigt mycket konst som gick i Trelleborg, bland annat såldes ett original från Reutersvärd, berättar Jonas Vass.

I år är ett av de dyrare objekten en stor tavla av Peter Dahl med ett utgångspris på 125000 kronor.

Maria Ringdahl från Skanör-Falsterbo är en av de mumlande besökarna som går runt och inspekterar sakerna innan utropningen börjar.

– Jag är bara här och tittar, men det där lilla bordet med en liten låda är väldigt fint, säger Maria Ringdahl och pekar på ett litet, vitt pelarbord. Vill man ha lite tuffare saker än pelarbord så kan man slå till och köpa en rustning.

– Det är en reproduktion av en 1300-tals rustning, utgångspriset ligger på ungefär 4000 kronor, säger Jonas Vass.

Åsa Meierkord

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons