Annons

"Första, andra, tredje, såld till..."

- Första, andra, tredje. Såld till nummer ...... för .........kronor. Avropen kom snabbt när Nordiska auktionsbyrån besökte Folkets park på tisdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 11 november 2003

Ett drygt hundratal förhoppningsfulla hade sökt sig dit för att göra fynd. Boel Ericsson letade egentligen efter lampor på auktionen, men här fastnade hon framför en mans-, eller kvinnohög spegel. Bild: Tomas Nyberg Astrid Nilsson gick omkring med sittbarnbarn, Moa Nilsson, på armen. Hon tittade på skåp. - Vi letar efter ett hörnskåp, berättar hon. Vi brukar gå på auktion, inte bara här utan vi åker ut också. Det är inte alltid vi ska köpa utan det är roligt att gå omkring och titta också. Med stolarna mitt på golvet blev det bara smala gångar kvar att gå omkring i. Möbler i olika stilar, från olika tidsåldrar trängdes med oljemålningar och grafik och japanska urnor. En chesterfield-grupp trängdes med Lindomestolar, ett spanskt slagbord med en Karl-Johan soffgrupp. En målning av Lindorm Linjefors stod sida vid sida med grafik av Vasarelly, Miró och Modigliani. Bakom scenen låg äkta mattor i stora staplar. - Vi såg annonsen så därför kom vi hit, säger Boel Ericsson. Vi har eventuellt ett hus på gång så jag hade tänkt hitta lampor. Men jag tittar på skåp också att ha stereon i för vår son har just hittat volymknappen. Auktionen började med kinesiska krukor, men trelleborgarna var försiktiga budgivare. Grupper av kinesiska krukor i olika storlekar gick för omkring 600 kronor per grupp. Först när det blev aktuellt för konsten steg priserna till några tusenlappar.

Christer Hansson christer.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons