Annons

"Först blev jag rädd – sedan förbannad"

Strax före klockan halv tolv i fredags kväll hördes en kraftig smäll. Lennart Petersson och hans sambo Birte vaknade med ett ryck. "Först blev jag rädd. Därefter väldigt förbannad", säger Lennart, som fick sin brevlåda söndersprängd.
Trelleborg • Publicerad 16 februari 2009
Fick sin brevlåda sprängd "Det är inte klokt. Både locket och botten förstördes", säger Lennart Petersson. Bild: Tomas Nyberg
Fick sin brevlåda sprängd "Det är inte klokt. Både locket och botten förstördes", säger Lennart Petersson. Bild: Tomas NybergFoto: 

För lite mer än ett år sedan, vid nyårshelgen 2007-08, lade någon en smällare i paret Peterssons brevlåda så att att den förstördes. - Så det här nyåret plockade jag in brevlådan, allt för att undvika att det skulle upprepas, berättar Lennart, som bor i ett hus på Norregatan i Trelleborg.

Trots den förebyggande åtgärden blev han utsatt på nytt.

Annons

- När jag låg och sov sent i fredags kväll hördes en rejäl smäll. Jag blev så oehört rädd och när jag såg att både botten och locket på lådan sprängts bort och låg på gatan blev jag så arg! säger Lennart.

Brevlådan, som var placerad på husfasaden, flög till följd av smällen ut på gatan, alltså fem, sex meter från villan.

En granne såg tre-fyra unga män springa från gatan.

Men lugnet lade sig inte direkt efter det att smällen hörts.

- Det tog ett tag innan det blev som vanligt igen. Det förstörde hela Alla hjärtans dag. Tråkigt att sådant här händer, säger Lennart som polisanmält händelsen. 

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons