Annons

Försökte själv tvinga fram erkännanden

Drygt 25000 kronor i böter och skadestånd kostade det ett par i tjugoårsåldern att försöka tvinga fram en stulen mobiltelefon. Efter en fest upptäckte paret att kvinnans mobil var försvunnen.
Trelleborg • Publicerad 16 februari 2007

De misstänkte att en av fyra kvinnor som varit med på festen hade tagit mobilen.

De ringde dem och övertalade dem att komma till parets lägenhet. Väl där började paret uppträda hotfullt och förhöra kvinnorna för att tvinga fram ett erkännande från någon av dem. De förhördes i tur och ordning och tillsammans.

Annons

När de fyra kvinnorna förnekade att någon av dem stulit mobilen så blev de instängda på den minimala toalett som hörde till lägenheten. På toaletten fanns också två kattlådor som stank. Där fick de sitta i omkring en halv timme innan förhören fortsatte. Det var den kvinnliga delen av paret som skötte det mesta av förhören medan mannen hotade att slå kvinnorna om de inte erkände.

De fyra kvinnorna tvingades också att lämna ifrån sig värdesaker, till exempel nycklar, mobiltelefon, mp3-spelare för att de skulle känna hur den kändes att förlora något värdefullt. Efter en stund fick de tillbaka sina saker. Paret funderade aldrig på att polisanmäla stölden för de ansåg att en anmälan inte skulle leda någon vart.

Efter flera timmars fångenskap lyckades en av kvinnorna ringa sin mamma som lovade att komma med polishjälp. Kvinnorna släpptes då.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons