Annons

Försökte döda 62-åring med yxa

Gång på gång angrep den 29-årige mannen en 62-åring med yxa. 62-åringen fick huggsår i pannan, huvudet och nacken. Nu åtalas 29-åringen och en medhjälpare för mordförsök.
Trelleborg • Publicerad 5 april 2012

Misshandeln på Syster Jennys väg i februari var brutal. I alla fall om man får tro åklagaren Amanda Elmfeldt, som i åtalet målat upp bilden av en hänsynslös och rå attack. Enligt åtalet ryckte 29-åringen och hans 27-årige medhjälpare upp 62-åringens dörr, stängde och låste om sig och gav sig därefter på mannen med hugg och slag. 29-åringen ska ha sparkat offret i magen, slagit honom i ansiktet, och huggit honom med yxa flera gånger mot huvudet och kroppen.

Av misshandeln ska 62-åringen ha fått ett längsgående huggsår mitt i pannan, ett sår i huvudet, ett huggsår i nacken och en skallbensskada. Han ska också ha brutit näsbenet och vänster armbågsben.

Annons

27-åringen ska enligt åtalet mest ha agerat medhjälpare genom att rycka upp och därefter låsa dörren, samt genom att heja på och uppmuntra 29-åringens våld. Men han ska också ha dragit en duschslang runt 62-åringens hals.

Båda männen är åtalade för övergrepp i rättssak efter att de även hotat 62-åringen med döden ifall han blandade in polisen.

Åklagaren säger att ett hämndbegär från 29-åringens sida kan ligga bakom misshandeln.

– Han har i förhör påstått att målsägaren ska ha trakasserat hans flickvän, men det förnekar målsägaren, säger Amanda Elmfeldt.

Enligt åklagaren har 29-åringen medgett att han misshandlat 62-åringen, men att de slag som träffat huvudet varit en olyckshändelse. 27-åringen medger att han varit på platsen men att han inte deltagit i misshandeln.

29-åringen har enligt åklagaren trakasserat sitt offer tidigare. I januari ska han ha kastat en tegelsten genom hans fönsterruta och även hotat honom med döden. Han har också vid ett flertal tillfällen bankat på 62-åringens dörr.

29-åringen åtalas också för misshandel av en annan person under samma dag som mordförsöket. Han anklagas även för ringa narkotikabrott, ett brott som även 27-åringen ska stå till svars för under rättegången som inleds i Ystads tingsrätt den 17 april.

Madeleine Gripsten
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons