Annons

Försök till mord påstås vara självförsvar

Det var självförsvar som gjorde att 29-åringen angrep en 62-åring på Syster Jennys väg med yxa. Det berättade 29-åringen när mordförsöksrättegången mot honom fortsatte på onsdagen.
Trelleborg • Publicerad 18 april 2012
Ystad tingsrätt.
Ystad tingsrätt.Foto: Albin Brönmark

Åklagaren anser att 29-åringen har försökt mörda 62-åringen, men 29-åringen har hela tiden nekat. Han har erkänt grov misshandel men menar att det var en olyckshändelse att målsägaren träffades två gånger i huvudet med yxan.

Enligt försvararen Johan Länström ska 29-åringen ha begett sig till 62-åringens lägenhet för att skrämma honom. Han hade hört att 62-åringen försökt förgripa sig på unga flickor och ville konfrontera honom med det.

Annons

– Han tog med sig en yxa för säkerhets skull, ifall det skulle bli bråk. Men han ville också slå sönder någonting i lägenheten, säger Johan Länström.

Och enligt 29-åringen så blev det bråk. Efter att han och hans medhjälpare tagit sig in i lägenheten gick 29-åringen in i köket. Där blev han enligt egen utsago angripen av målsägaren som hade beväpnat sig med kniv. En strid utbröt och i den ska 29-åringen ha fått ett skärsår på armen.

Mitt under striden upptäckte både 29-åringen och 62-åringen att 62-åringen blödde från pannan. Då avslutades bråket och 29-åringen försvann från lägenheten.

Två dagar återstår av rättegången. Johan Länström vill inte spekulera om utgången.

– Min klient har erkänt grov misshandel och åklagaren påstår att det är försök till mord. Det blir väl något av det, säger han.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons