Annons

Försök till bedrägeri mot förening

En förening i Trelleborg har utsatts för ett bedrägeriförsök. Någon försökte komma över pengar genom att i ett mejl till kassören utge sig för att vara en av medlemmarna.
Trelleborg • Publicerad 12 februari 2019
Polisen i Trelleborg.
Polisen i Trelleborg.Foto: Johan Nilsson/TT

I mejlet till kassören framgick att en person ville att det skulle göras en brådskande banköverföring. Personen ville också veta hur mycket pengar föreningen hade på sitt konto.

Mejlet var undertecknat med samma namn som en medlem i föreningen. Men det var inte den medlemmen som hade skickat det. Kassören anade oråd och genomförde aldrig någon banköverföring.

Annons

I stället vände sig representanter för föreningen till polisen som nu upprättat en anmälan om försök till bedrägeri samt olovlig identitetsanvändning.

För någon vecka sedan uppmärksammade SVT att ett tiotal mindre föreningar i Örebrotrakten blivit utsatta för bedrägerier. I det fallet handlade det om att någon hämtat ut mobiltelefoner i föreningarnas namn.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons