Annons

Försnillande kassör fick villkorligt

Villkorlig dom och återbetalning av 90000 försnillade kronor blev straffet för den före detta kassör som tog pengar ur föreningskassan.
Trelleborg • Publicerad 12 oktober 2006

Tingsrätten kritiserar i domen föreningens revisorer som under tre år inte upptäckte att kassören förskingrade pengar ur kassan. Han hade börjat redan 2001 med att stoppa omkring 20000 av föreningens kronor i sin egen ficka.

Det hela uppdagades när föreningens sekreterare för snart två år sedan tittade igenom föreningens kontoutdrag. De omkring 100000 kronor som borde funnits i kassan hade reducerats till i stort sett ingenting, eller drygt en tia.

Annons

Kassören kom inte till det krismöte som styrelsen kallats till. Men några dagar senare kom han med en osorterad röra av bristfällig bokföring, kvitton och fakturor.

Föreningens medlemmar blev informerade om att föreningen i stort sett var konkursfärdig och betalade in extra avgifter till föreningen för att täcka de mest akuta räkningarna. Ursprungligen krävdes att mannen skulle betala tillbaka 99000 kronor men eftersom det fanns odaterade verifikat på omkring 9000 kronor klarar han sig undan med 90000.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons