Annons

Förslag till ny ringled ratas

Dra inte den nya ringleden och anslutningen till hamnen över Dalköpingeåns dalgång. Det kräver miljönämnden som mycket hellre ser att vägen går genom östra industriområdet.
Trelleborg • Publicerad 9 december 2008

– Området vid Dalköpingeån har unika naturvärden. Vi har inte så många sådana områden kvar och vi måste ta vara på de vi har, säger miljönämndens ordförande Görgen Holmdahl (spi).

I byggnadsnämndens förslag på hur den framtida ringleden ska dras runt Trelleborg går vägen runt östra industriområdet och korsar Dalköpingeån innan den går ner i Dalaleden. Därefter viker ringleden in till Trelleborg i korsningen Östra infarten – Dalköpinge strandväg, som också föreslås bli ny infart till hamnen.

Annons

Dalköpingeåns dalgång är utpekad i kommunens naturvårdsplan som ett område med höga naturvärden. Och Görgen Holmdahl tycker det skulle vara mycket olyckligt att öka trafikbelastningen i området.

– När vi har en sådan oas måste vi vara rädd om den, säger han.

Exakt hur vägen bör dras i stället överlåter miljönämnden åt byggnadsnämnden att ta ställning till.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons