Annons

Förslag på nya boenden för gamla

En trelleborgare föreslår att kommunen ska planera för ett nytt sorts äldreboende, mellan seniorboende och särskilt boende.
Trelleborg • Publicerad 22 februari 2006

Det handlar om ett medborgarförslag där trelleborgaren vill att kommunen funderar på om det inte behövs någon sorts boendeform för äldre som inte har jättebehov av vård, men som ändå inte vill bo kvar hemma.

"Här krävs både omtänkande och nya idéer" skriver trelleborgaren i sitt medborgarförslag.

Annons

En tanke är att återskapa något som påminner om de gamla ålderdomshemmen, men med stor frihet för de äldre att inreda och utforma den egna boendemiljön, menar trelleborgaren i sitt förslag.

"Jag är mycket glad att de gamla ålderdomshemmen är avskaffade, men samtidigt finns det behov av ett mellanting" skriver trelleborgaren.

En tanke är att ordna en avdelning på ett särskilt boende för mindre vårdkrävande äldre, där de kan känna trygghet och få en social samvaro.

Bakgrunden till förslaget är att många äldre inte vill bo kvar hemma, för de känner inte trygghet där och vill även ha mer social gemenskap.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons