Annons

Förslag på ny basketkorg vid Södan

En trelleborgare föreslår att kommunen ska sätta upp en basketkorg vid Söderslätthallen.
Trelleborg • Publicerad 24 april 2014
Foto: Anders Wiklund / TT /

Det är i ett medborgarförslag som idén förs fram till kommunen. Bakgrunden är, enligt förslagsställaren, att det går bra för Trelleborg Basket och att det gjort att fler ungdomar börjat intressera sig för sporten.

Men på Knäckekärr, där förslagsställaren med familj bor, finns det inga möjligheter att träna på någon basketkorg. Närmaste korg finns vid Lillevång/Vannhögskolan. Enligt förslaget fanns det tidigare en korg vid Söderslättshallen, men den togs ner efter klagomål från grannarna.

Trelleborgaren som skrivit medborgarförslaget menar dock att det inte borde vara några problem att sätta upp en korg vid södra änden av Söderslättshallen. Kostnaden och arbetsinsatsen borde vara väldigt liten, men det skulle betyda mycket för de basketintresserade ungdomarna på Knäckekärr, enligt medborgarförslaget.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons