Annons

Förslag om ny busslinje i väst

En ny busslinje mellan Trelleborg-Stavstensudde-Skegrie och Västra Tommarp. Det förslaget väcktes på kommunstyrelsens senaste sammanträde. Skånetrafiken ska nu utreda förslaget.
Trelleborg • Publicerad 6 maj 2011
Foto: Erika Berglund

När den nya motorvägen står klar innan slutet av året kommer buss 146 mellan Trelleborg och Malmö stanna vid en ny hållplats i Skegrie. Det gör att kommunen inte längre vill bekosta de extra turer som finns kvällstid på linje 181 mellan Trelleborg-Västra Tommarp och Skegrie.

– Men då drabbas Tommarpsborna och Västra Tommarp har vi pekat ut som utvecklingsområde där det ska finnas bra möjligheter till kollektivtrafik, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård (M).

Annons

När ärendet om nästa års "tillköp av regional busstrafik" togs upp i kommunstyrelsen väckte därför Leif Sjögren (C) frågan om att inrätta en ny busslinje i form av en ringlinje mellan Trelleborg-Stavstensudde-Skegrie och Västra Tommarp.

Ulf Bingsgård menar att de pengar man i så fall skulle spara in på att inte längre bekosta sena kvällsturer på linje 181 skulle kunna användas till den nya ringlinjen. Dessutom ska man även titta på om busslinjen på något sätt kan kombineras med skolskjutstrafik.

– Egentligen skulle det bli en form av stadsbusslinje. Det kommer att se annorlunda ut när de nya vägarna blir klara också, säger Ulf Bingsgård.

Kommunstyrelsen ska nu ta Skånetrafikens hjälp till att utreda allting kring den föreslagna linjen som rent teoretiskt sett skulle kunna starta redan till tidtabellsskiftet i december. Men risken är stor att den inte kan komma igång förrän vid nästa tidtabellsskifte ett år senare. Socialdemokraterna yrkade på att kommunen ska fortsätta bekosta sena beställningsturer till Västra Tommarp, åtminstone fram till att en eventuell ringlinje blir verklighet vilket även övriga partier ställde sig bakom.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons