Annons

Förskott kan rädda E 6-start under år 2007

I går lämnade Vägverket in sitt förslag på hur regeringens storsatsning i Västsverige ska klaras. Några pengar till E 6-bygget mellan Trelleborg och Vellinge finns inte med 2007.
Trelleborg • Publicerad 1 februari 2005

– Men om Vägverket kan få pengarna förskotterade av Trelleborgs kommunen och Region Skåne och allt formellt är avklarat ska bygget kunna starta 2007 i alla fall, säger Rune Mårtensson på Vägverket i Skåne.

Redan när regeringen presenterade sin storsatsning på infrastruktur i Västsverige kunde man läsa mellan raderna att det skulle bli trångt med pengarna för utbyggnaden av E 6 mellan Trelleborg och Vellinge år 2007. E 6-utbyggnaden var inte direkt utpekad som ett projekt som skulle skjutas på framtiden, men samtidigt sades att i stort sett hela utrymmet för investeringar under 2007 skulle gå till satsningarna i Västsverige.

Annons

Nu när Vägverket presenterar sitt förslag på hur investeringarna ska genomföras verkar det också som om utbyggnaden av E 6 flyttas in i framtiden.

– Det ser ut som om det blir ett års försening på E 6 mellan Trelleborg och Vellinge, av ekonomiska skäl, säger Rune Mårtensson. Rune Mårtensson pekar dock på att det ännu inte är säkert hur det blir i verkligheten.

– Regeringen beviljar ju anslag för ett år i taget, säger han.

Rune Mårtensson låter dock optimistisk när det att bygget skulle kunna starta 2007 med hjälp av förskott från kommunen och region Skåne.

– Men det förutsätter att det tecknas ett avtal om förskotten och eftersom det rör sig om en investering på mer än 20 miljoner kronor ska regeringen säga sitt om det också.

Men med dessa förutsättningar – och med brasklappen att det inte blir en rad överklaganden av Vägverkets arbetsplan och Trelleborgs kommuns planer för anslutande vägar, menar Rune Mårtensson trots allt bygget ska kunna starta 2007.

– Om allt fungerar smärtfritt skulle bygget kunna sätta i gång 2007, förutsatt att kommunerna och region Skåne förskotterar pengarna, säger han.

Rutger Persson, kommundirektör i Trelleborg, säger att kommunen och region Skåne diskuterat ett eventuellt förskott i positiv anda.

– I princip var vi överens om förskottering. Men några beslut i frågan är inte fattade, menar han.

Lasse Bryggare

Annons

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons