Annons

Förskolejubileum med glada minnen

Det var många glada återseenden och igenkännande miner som syntes på Dalajärs förskola under lördagsförmiddagen. Inbjudningen av gamla dagisbarn är en del av förskolans 20-årsfirande.
Trelleborg • Publicerad 13 april 2002

Fredrik Wiborn och Åsa Karlsson BILD: TOMAS NYBERG - Den kullen var mycket större förra gången jag var här, utropade Joel Hansson som gick på Dalajärs förskola för fem år sedan. Det var nog många som upplevde att förskolan och alla leksaker helt plötsligt föreföll ganska små när de besökte sitt gamla dagis. En som faktiskt hälsat på ett flertal gånger efter att han slutade på dagiset i slutet av åttiotalet är Fredrik Wiborn i dag 21 år gammal. - Det var jätteroligt att gå på dagis. Man blir så glad när man tänker på det. Jag kommer ihåg att vi grävde jättehålor ute i sandlådan här, berättar Fredrik som till en början inte kunde slita sig från sitt älskade dagis. - Vi bodde alldeles i närheten och det hände att jag hoppade över staketet och frågade om jag inte fick vara med och leka. En av hans gamla "fröknar" är Åsa Karlsson som arbetat på Dalajärs förskola sedan den öppnade 1982. - Det har hänt mycket här under åren, säger hon. Och det bekräftas av den fotoutställning som personalen på förskolan sammanställt. Här finns bilder från varje år i förskolans tjugoåriga historia.

Tomas Nyberg tomas.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons