Annons

Förskolebarn är trötta på skiten

Trottoaren utanför Månssonska villans förskola har använts som hundtoalett hela vintern. Nu har barn och personal tröttnat. Bajskorvarna har dekorerats med färgglada sugrör för att påminna hundägarna om deras ansvar.
Trelleborg • Publicerad 19 mars 2010
Foto: 
Foto: 
Ungefär 60 sugrör har barnen satt ut bland lika många hundskitar på trottoaren utanför Månssonska villan, tror barnskötaren Ulla Inspiroglu.
Ungefär 60 sugrör har barnen satt ut bland lika många hundskitar på trottoaren utanför Månssonska villan, tror barnskötaren Ulla Inspiroglu.Foto: 
Att hunden inte kan plocka upp efter sig själv begriper dagisbarnen men inte alla hundägare. Var bajset ska ta vägen borde det inte heller vara någon tvekan om...
Att hunden inte kan plocka upp efter sig själv begriper dagisbarnen men inte alla hundägare. Var bajset ska ta vägen borde det inte heller vara någon tvekan om...Foto: 
En av kommunens cirka 350 hundlådor står nämligen utanför Månssonska villan.
En av kommunens cirka 350 hundlådor står nämligen utanför Månssonska villan.Foto: 

TRELLEBORG. Under vintern har trottoaren utanför Månssonska villans förskola varit populär bland mindre nogräknade hundägare. Föräldrar och barn trampar förbi varje dag, och det hundarna lämnat efter sig följer med in på golvet där små barn ska leka.

Det är en frustrerande situation för personalen på Månssonska villans förskola, förklarar barnskötaren Ulla Ispiroglu.

Annons

– Vår lokalvårdare har fått tvätta mattorna två gånger i veckan. Det är så himla ohygieniskt och äckligt att ha det så här utanför en förskola.

Nu har personalen tillsammans med förskolans barn markerat mot det kvarlämnade bajset. Färgglada sugrör sticker upp ur varje hög, och på staketet sitter lappar som barnen har hjälpt till att skriva.

– Barnen blir också irriterade och har massor att säga om det här. Vi får förklara att det inte är hundarnas fel utan hundägarnas, säger Ulla Inspiroglu.

På parkförvaltningen står man handfallna när hundägare inte använder de soptunnor för hundbajs som finns, enligt parkchefen Göran Larsson.

– Vi gör allt som står i vår makt. Det finns över 350 hundlådor i kommunen och det står i ordningsstadgan att man är skyldig att plocka upp efter sin hund, säger han.

Det är hundägarna som måste ta sitt ansvar, och så svårt borde det inte vara, tycker Göran Larsson.

– Jag är själv hundägare och det här gör mig förbannad. Det är hur enkelt som helst att hålla koll på var det finns en låda och slänga hundbajset där.

Johan Silfversten Bergman
David Hylander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons