Annons

Förskolan i Trelleborg förstärks

Trelleborg • Publicerad 10 december 2004

Ett 20-tal nya pedagoger engageras till förskolan i Trelleborgs kommun.

– Personalstyrkan är underdimensionerad på flera förskolor. Vi måste se till att barngruppernas storlek minskas, säger skolchefen Barbro Melander.

Annons

Anställningen ska göras undan för undan. Efter årsskiftet får Trelleborgs kommun 4,1 miljoner kronor i statligt stöd just för att förbättra förskolan. Men skolkontoret väntar inte tills dess.

– Vi börjar förstärka redan nu. Utifrån barnets horisont är det inte bra med för många barn i grupperna,. Det visar all forsking inom det här området fortsätter Barbro Melander.

Förutom det statliga bidrget skjuter skolnämnden till 3,2 miljoner kronor från den egna kassan, för att kunna genomföra öka antalet pedagoger.

– Jämfört med många andra kommuner har vi legat under riksgenomsnittet när det gäller personaltäthet. Det måste vi ändra på, säger Barbro Melander.

Johan Persson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons