Annons

Förskola kritiseras för arbetsmiljöbrist

Trelleborg • Publicerad 7 februari 2006

Örtagårdens förskola får kritik av Arbetsmiljöverket för att man inte har gjort någon undersökning av störande b uller i verksamheten. Enligt lag ska en sådan undersökning göras som ett led i arbetsmiljöarbetet.

Vid inspektionen kom verket fram till att det kan finnas risk för hörselskadligt buller i köksverksamheten, men att förskolan inte hade undersökt detta.

Annons

Nu måste förskolan göra en undersökning av köket och kontrollera om bullret är skadligt för personalens hälsa. Därefter ska man vidta de åtgä'rder som behövs, skriver Arbetsmiljöverket.

Verket kom också fram till att det inte fanns några kunskaper på förskolan om hur störande buller inverkar på arbetsmiljön. Därför måste nu förskolan se till att utbilda personalen i ämnet.

Förskolan har nu fram till den 28 april på sig att redovisa till Arbetsmiljöverket hur man ska komma till rätta med bristerna. Störande buller står just nu högt på dagordningen hos Arbetsmiljöverket som dragit igång en landsomfattande kampanj för att uppmärksamma problemet.

Undersökningar visar att den som utsätts för störande buller kan får både fysiska och psykiska besvär, till exempel i form av trötthet och irritation.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons