Annons

Förskola får kritik för arbetsmiljö

Prästkragens förskola saknar riskbedömningar för hur buller, smittorisker och tung arbetsbelastning påverkar arbetsmiljön.
Trelleborg • Publicerad 26 oktober 2009

TRELLEBORG. Det menar Arbetsmiljöverket som i början av oktober gjorde en inspektion av förskolan. Nu har ansvariga på verket skrivit en rapport om vilka brister som upptäcktes.

Det gäller bland annat att endast personal som varit sjukskriven har fått information om vilka arbetsställningar de kan använda för att undvika skador. Övrig personal har inte fått ta del av de kunskaperna och Arbetsmiljöverket kräver därför att förskolan anlitar en belastningsergonom.

Annons

Inspektörens besök visade också att de anställda uppfattade den höga ljudnivån som ett problem.

Förutom ovanstående riskbedömningar handlar det om en avsaknad av säkerhetsinstruktioner för de kemiska ämnen och kemikalier som hanteras på förskolan.

Prästkragens förskola ska nu vidta åtgärder och sedan meddela Arbetsmiljöverket om vad som har gjorts senast den 15 januari nästa år.

Niclas Sörenson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons