Annons

Förskola får kompensation för hyresökning

Den fristående förskolan Kropp och Knopp på Malörtsvägen har beviljats 120 000 kronor i kompensation för höga hyreskostnader.
Trelleborg • Publicerad 24 mars 2010

TRELLEBORG. Tidigare fick alla fristående förskolor kompensation med den faktiska hyreskostnaden, men den 1 januari ändrades reglerna, och skolorna får nu ersättning utifrån den genomsnittliga hyreskostnaden som alla förskolor har.

Eftersom Kropp och Knopps lokaler renoverats ligger förskolans hyra till och med april på 120 000 kronor mer än det man får bidrag för. Efter det hamnar hyran på en lindrigare nivå, och Kropp och knopp får nu kompensation för de fyra första månaderna.

– Annars hade kanske förskolan tvingats lägga ned, och då hade vi ändå stått där med kostnaden samtidigt som vi tvingats ordna fram förskola till de barnen, säger skolchefen Barbro Melander.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons