Annons

Försiktig prisuppgång för bostäder

Bostadsrätter kostar lite mer jämfört med för ett år sedan medan villorna har gått ner i pris. Mäklare ser ändå att marknaden sakta går framåt.
Trelleborg • Publicerad 18 april 2013
Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX
Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

-Bostäder i Trelleborg är väldigt billiga nu. Prislappen ligger på samma nivå som den gjorde 2004 eller 2005, säger Jenny Borgström på Svensk fastighetsförmedling i Trelleborg.

Enligt färska siffror från Mäklarstatistik har bostadsrätterna i Trelleborg ökat med två procent på ett år och fem procent på tre månader. Villorna har gått upp med en procent på tre månader men gått ner med fem procent jämfört med ett år sedan. Bomarknaden är med andra ord svårtolkad.

Annons

-Det är väldigt små förändringar. Tänk dig en bostadsrätt som säljs för 800 000 kronor, om den har gått upp en procent är det 8 000 kronor prishöjning det handlar om, säger Jenny Borgström.

Hon menar dock att det är ett bra tecken att bostadsrätterna gått upp. De brukar gå före villorna i utvecklingen. Just nu ligger det färre objekt ute på Hemnet än tidigare, vilket gör att intresset för varje objekt blir högre.

När var det som värst?

-För ett år sedan var det riktigt tufft. Vi har varit nere och vänt nu.

Katarina Löfberg på Mäklarhuset i Trelleborg tycker att det var som värst 2009 och 2010.

-Sedan dess har det vänt. Förra året tycker jag ändå att det var helt okej.

Hon tror att prisuppgången beror på att säljare bättre förstår marknaden. Utgångspriset blir rätt från början vilket alltid underlättar en försäljning.

-Det ger en stabil marknad. Jag tror också att antalet objekt kommer att bli fler nu när våren kommer på allvar, säger hon.

Martin Falkenby
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons