Annons

Försenat och inställt i trafiken

Färjor ställdes in, bussar blev försenade och bilar körde i diket.
– Vi har fruktansvärt mycket att göra, säger bärgaren Åke Håkansson.
Trelleborg • Publicerad 29 november 2010
Foto: 

I Trelleborgs och Vellinges kommuner var det framför allt avåkningar som gav bärgarfirmorna fullt upp.

Polisens länskommunikationscentral i Malmö hade vid 21-tiden igår kväll inte fått rapport om några trafikolyckor med personskador på Söderslätt. Polisens uppfattning var att folk tog det lugnt i trafiken eller rent av stannade hemma.

Annons

Hos Vellingebärgaren hade man ringt in extra folk.

– Vi har fem bilar som kör hela tiden. Det är avåkningar, bilar som inte startar och trafikolyckor, säger Åke Håkansson.

Men inte bara på vägarna märktes snöfallet och de hårda vindarna. Så här påverkades övrig trafik i och runt Trelleborg igår:

Scandlines Sassnitz-färjor försenades. Båten som skulle ha avgått klockan 07.45 från Tyskland till Trelleborg blev tvungen att stanna i hamnen. Samma sak gäller motsvarande tur från Trelleborg till Tyskland. Orsaken är hårda vindar längs tyska kusten. Man räknade även med att Polen-färjan som normalt anländer klockan 23.30 skulle bli en timme sen.

I morgontrafiken var buss 146 upp emot en timme försenad. Under dagen drogs även linje 190 mellan Trelleborg och Ystad med förseningar på cirka en halvtimme. På eftermiddagen gick alla linjer fortfarande som vanligt, men risken för inställda bussar under kvällen var stor. Vid 21-tiden igår kväll fanns inga rapporter om trafikstörningar på Skånetrafikens hemsida eller hos presstjänsten.

Trafikverket varnade på sin webbplats för besvärligt väglag på E 6 och mycket besvärligt på väg 108, 101 och kustvägen mot Ystad.

– Man är ute och plogar och halkbekämpar, sa vägtrafikledaren Emma Andersson vid 21-tiden.

Gustav Svensson
Fanny Danielsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons