Annons

Försenad renovering i badhuset äntligen klar

Efter ideliga förseningar är renoveringen av den gamla bassängen i badhuset äntligen klar.
Trelleborg • Publicerad 30 juni 2009
Foto: 
Två år efter att fastighetsförvaltningen upptäckte att den gamla bassängen i badhuset behövde renoveras, är renoveringen klar.Foto: 

TRELLEBORG. I förra veckan genomfördes slutbesiktningen av bassängen, och då gavs klartecken att åter ta bassängen i bruk.

– Vi har en efterbesiktning den 2 september, för vissa saker som behöver göras vid. Men det rör sig om bagateller, och inget som hindrar att man öppnar bassängen, säger Rolf Nilsson på Trelleborgs kommuns fastighetsförvaltning.

Annons

Det var för två år sedan som fastighetsförvaltningen upptäckte att den gamla bassängen behövde renoveras. i april 2008 startade arbetet, som bland annat gått ut på att byta ut kakel i väggar, golv och i bassängen. Arbetet skulle vara klart i november förra året, men under arbetets gång upptäckte man att kanten kring bassängen måste gjutas om.

Nu är allt klart, och vecka 33 öppnar bassängen igen. Invigningen dröjer dock till september.

– Vi tar det i samband med 70-årsjubileet den 30 september, säger badhuschefen Ann-Sofie Danielsson.

Festligheterna ska pågå i dagarna fem, och innehållet håller just nu på att planeras.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons