Försenad panna gör förskola kall

I ett par veckor har Modeshögs förskola varit utan värmepanna. Vid något tillfälle har temperaturen varit så låg som 14 grader.
Trelleborg • Publicerad 1 oktober 2010
Modeshögs förskola har varit utan värmepanna hela hösten.
Modeshögs förskola har varit utan värmepanna hela hösten.Foto: 

– Vi fick sitta med tjocka tröjor på oss inomhus, säger Cecilia Thelin, förskollärare och skyddsombud.

I samband med att den gamla delen av Modeshögs skola byggs om till förskola, byter man även ut värmesystemet i den nya delen, som redan nu är förskola. En oljepanna ska ersättas av en värmepump, men arbetet har blivit försenat.

– Det skulle ha gjorts under sommaren, och om det blivit så hade inte det här problemet uppstått. Men sedan fick vi en försening i entreprenaden, säger Henrik Alkevall, chef för bygg- och projektavdelningen på fastighetsförvaltningen.

I takt med att vädret blivit kallare har också inomhusklimatet på förskolan blivit bistrare. När temperaturen sjunkit har fastighetsförvaltningen placerat element och värmefläktar i lokalerna, vilket inte alltid hjälpt.

– På torsdagsmorgonen var det lite väl kallt, och då fick vi sätta dit ännu fler element, säger Henrik Alkevall.

Även om det tidvis varit lite kyligt i lokalerna verkar personal och barn ha tagit det hela med jämnmod.

– Vi har tagit på oss kläder, och vi är ändå ganska mycket utomhus. Och elementen som vi fått gör att temperaturen är ganska behaglig nu, säger Cecilia Thelin.

I nästa vecka väntas det nya värmesystemet vara installerat och på fredag är det slutbesiktning. När den gamla delen av skolan är ombyggd kommer två nya förskoleavdelningar att rymmas där.

Anna Thulin
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.