Annons

Församlingar slås ihop

Alstads- och Anderslövs församlingspastorat slås ihop till ett. Detta är en av flera sammanslagningar i Lunds stift och ska göra organisationen effektivare och mer professionell, enligt ett pressmeddelande.
Trelleborg • Publicerad 17 december 2008

Alstad och Anderslöv är båda enförsamlingspastorat och ska nu läggas samman till ett nytt enförsamlingspastorat. Namnet blir istället Anderslöv.Beslutet om sammanslagningen togs på onsdagen av Lunds stiftstyrelse. Sammanläggningarna träder i kraft först den 1 januari 2010.- Större enheter ska ge bättre resurser ekonomiskt och personellt, där större arbetslag skapar förutsättningar för god arbetsmiljö. Sammanläggningar innebär dessutom möjligheter för en församling som vill hitta nya vägar och utveckla till exempel gudstjänstfirande, säger Lena Orrling, stiftsjurist.

Ann Ekstrand
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons