Annons

Försäkringskassan i stort behov av förstärkning

Den stora ökningen av sjukskrivningar har gjort att arbetsbelastningen för de anställda på Försäkringskassan i Trelleborg har ökat betydligt. Det innebär att det tar längre tid att hantera varje fall vilket kan resultera i ännu längre sjukskrivningsperioder.
Trelleborg • Publicerad 4 mars 2002

Och det ser likadant ut i hela landet. Riksförsäkringsverket, RFV har därför begärt extra pengar till administration av sjukskrivningsfall. Totalt 650 miljoner kronor för år 2003 och 2004. För Trelleborgs del motsvarar det tre nya tjänster nästa år och två till år 2004 vilket skulle kunna förbättra situationen betydligt enligt Ingvar Stevensson, chef för Försäkringskassan i Trelleborg. - Det går inte att göra samma aktiviteter som tidigare när belastningen är så hög som nu, säger Ingvar Stevensson som menar att ju aktivare handläggaren är ju tidigare går det att påbörja en rehabilitering vilket förhoppningsvis gör sjukskrivningen kortare. Tidigare har man sagt att omkring 100 fall per handläggare är den maximala gränsen för vad man hinner. I dag har varje handläggare omkring 150 fall. Långtidssjukskrivningarna, det vill säga personer som varit sjukskrivna i ett år eller mer, har mellan oktober 2000 och oktober 2001 ökat med tjugo procent för Trelleborgs del. Samtidigt blir de enskilda fallen alltmer komplicerade.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons