Annons

Försäkring ska täcka kostnader

214 000 kronor. Mer än så ska inte branden på Kattebäckskolan behöva kosta skattebetalarna.
Trelleborg • Publicerad 16 september 2009

TRELLEBORG. Summan är den självrisk som Trelleborgs kommun har på egendomsförsäkringen på Kattebäckskolan. Den är lika med fem gånger prisbasbeloppet på 42 800 kronor. Om detta räcker, eller ifall det finns kostnader som inte täcks av försäkringen, är för tidigt att säga, enligt kommunens säkerhetschef Sven Jönsson.

– Vi hoppas att allt täcks in, men vi gör en skadeanmälan på fredag och därefter ska vi ha en diskussion med försäkringsbolaget, säger Sven Jönsson.

Annons

Vid den anlagda branden på Kattebäckskolan förra fredagen skadades stora delar av skolan, främst av rök och vatten. Skolan är just nu under sanering, och eleverna har sedan branden fått husera i tillfälliga lokaler på Centralskolan. Det är oklart när Kattebäckskolan kan börja användas igen, men personal och elever har fått beskedet att undervisning ska bedrivas i Centralskolan terminen ut.

– Kan det gå snabbare är det bra, men vi har inte fått några exakta tider för när det ska vara klart, säger Krister Clerselius, chef för fastighetsförvaltningen i Trelleborgs kommun.

Två pojkar, 15 och 13 år gamla, har erkänt att de tände eld på Kattebäckskolan.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons