Annons

Förra årets luciakonsert gav mersmak

Först tog parkeringsplatserna slut och därefter sittplatserna i kyrkan. När Kulturskolans elever bjöd på konsert i Lilla Beddinge fullkomligt vallfärdade nära och kära till kyrkan som blev mer än fullsatt.
Trelleborg • Publicerad 9 december 2013
Sångsmurfarna kallas kören för de yngsta sångeleverna.
Sångsmurfarna kallas kören för de yngsta sångeleverna.Foto: Foto: Jenny Isaksson

– Vi ska frossa i julmusik den närmaste timmen och vi har både körer, solister och instrumentalister, förklarade Michael Nordberg, rektor för Kulturskolan och kvällens programvärd.

Först ut var Sångsmurfarna, kören för de yngsta eleverna. Och de tomteklädda barnen sjöng om både adventstiden och om tomtar i olika skepnader.

Annons

Att Kulturskolan arrangerar en egen julkonsert är en nygammal tradition som togs upp förra året då det inte blev någon luciakröning i Trelleborg. Tidigare har de hållit sin julkonsert i samband med kröningen.

– I fjor arrangerade vi en egen luciakonsert här i Lilla Beddinge. Och den gav mersmak, det är därför vi gjorde en julkonsert i år, berättade Michael Nordberg.

Maria Sällberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons