Annons

Förlust för Trelleborg

(Uppdaterad 13.20) Industrikoncernen Trelleborg redovisade på onsdagen en rejäl förlust före skatt för fjolårets sista kvartal. Aktien dök på Stockholmsbörsen.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2009

Efter ett par timmars handel hade Trelleborgsaktien backat med 10,1 procent. Detta sedan industrikoncernen tidigt på morgonen redovisat en förlust före skatt på 953 miljoner kronor för fjolårets sista kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 224 miljoner kronor motsvarande period 2007.Omsättningen uppgick till 7 343 miljoner kronor, jämfört med 7 762 miljoner kronor ett år tidigare.Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för 2008. Året före var utdelningen 6:50 kronor per aktie."Försvagningen av efterfrågan inom många av våra marknader under det fjärde kvartalet var kraftig. En anpassning av kapaciteten pågår sedan andra kvartalet 2008. Samtidigt har våra positioner på marknaden blivit starkare och inom många delsegment har vi tagit marknadsandelar", skriver vd Peter Nilsson i rapporten.Trelleborg väntar sig en lägre efterfrågan under första kvartalet i år jämfört med fjärde kvartalet 2008.Trelleborgskoncernen har omkring 25 000 anställda i 40 länder. Men var tionde anställd ska bort före utgången av 2009, meddelade bolaget i december. Värst utsatt är Trelleborg Automotive, som är leverantör till den krisdrabbade fordonsindustrin.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons