Annons

Förlängt avtal för färdtjänst

Avtalet med Palmstadens taxi förlängs till augusti 2012. Det beslutet togs av en oenig vård- och omsorgsnämnd. Socialdemokraterna anser att kommunen skulle gjort en ny upphandling, trots färre klagomål.
Trelleborg • Publicerad 21 oktober 2010
Foto: 
Foto: 

– Det känns bara för dåligt att man fortsätter detta inte minst för alla de som drabbas. Det är ett slag i ansiktet mot dem, säger Marianne Pettersson (S), nämndens vice ordförande, som yrkade att avtalet inte skulle förlängas.

Marianne Ohrlander (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden håller inte med.

Annons

– Klagomålen har minskat och de som kommit handlar mycket om förseningar eller någon bil som inte kommer. Sedan finns det någon som klagat på att de kör för fort eller kört mot rött ljus. Men där står ju ord mot ord och det är ju inte vi som är ute i trafiken och kollar, säger hon.

Marianne Pettersson menar att det inte bara handlar om vem som kör färdtjänsten utan att det avtal som finns är dåligt utformat.

– Vi hade kunnat göra en ny upphandling och få ett bättre avtal som håller. Vi har ju ändå ingen garanti för vem som får nästa avtal, säger Marianne Pettersson.

Både Centerpartiet och Sverigedemokraterna avstod från att delta i beslutet.

Förlängningen av avtalet innebär att Palmstadens taxi får fortsätta köra färdtjänst i Trelleborgs kommun till och med den 14 augusti 2012. Just nu pågår en utredning när det gäller att låta Skånetrafikens samordnade färdtjänst ta över även i Trelleborgs kommun från det datumet.

Detta ska vård- och omsorgsnämnden fatta beslut om i början av nästa år.

– Detta är det modernare sättet att tänka med färdtjänst, buss och tåg, säger Marianne Ohrlander som menar att även ekonomin spelar viss roll när nämnden ska överväga om man vill låta Skånetrafiken ta över färdtjänsten.

– Vi har en viss pott pengar. Så enkelt är det och för att kunna behålla servicen till den här gruppen så måste vi nog gå in i detta.

Inte heller här håller Socialdemokraterna med.

– Vi vill nog behålla det i kommunen. Tar Skånetrafiken över så fattas besluten långt borta, säger Marianne Pettersson.

Anna Thulin
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons