Annons

Förlängd busstur gör shopping enklare

Under lång tid har trelleborgarna efterfrågat en buss till Ica Maxi. I december blir det verklighet när linje två förlängs.
Trelleborg • Publicerad 19 augusti 2011

Tidigare har bussen gått från Fagerängen, via Kyrkoköpinge, Övre till Hallabacken, men i slutet av året kommer bussen att fortsätta därifrån till Ica Maxi.

– Hållplatsen kommer att ligga på Strandridaregatan, så nära Ica Maxis parkering som möjligt, säger Pia Eriksdotter, trafikutvecklare på Skånetrafiken.

Annons

En förlängning har länge efterfrågats och att det blir av nu beror på att Skånetrafiken har kommit överens med kommunen om att få så kallad signalprioritering i trafikljuset vid västra infarten.

– När bussen kommer slår ljussignalen om till grönt så att den får förkörsrätt, det behövs för att vi ska kunna säkra tidtabellen, säger Pia Eriksdotter.

Enligt henne kommer bilisterna inte märka av att bussen är signalprioriterad, det handlar om sekunder.

– Det här finns på många ställen i Malmö och det är ingenting folk vare sig vet om eller märker, säger hon.

Bussen börjar gå i samband med tidtabellsskiftet den 12 december.

Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons