Förhandlingar om Gislaved bröt samman

Förhandlingarna mellan förre Trelleborgschefen Kjell Nilsson, som företräder en grupp finansiärer, och däcksföretaget Continental om den nedläggningsdrabbade däckfabriken i Gislaved avbröts på tisdagen.
Trelleborg • Publicerad 19 mars 2002

Diskussionerna stupade enligt Kjell Nilsson på att det inte går att få ihop tillräckligt många formar för däckproduktion. Continental tömmer fabriken på vulkformar och dubbmaskiner. - Med de villkor och krav som Contintenal ställer klarar vi inte att få ihop tillräckligt antal formar för att få produktionen att fungera. Därför är det bäst att avbryta diskussionerna. Återstår att se om det finns någon annan som plockar upp bollen, säger Kjell Nilsson. Contintental ville senast på tisdagen ha ett förslag på hur Kjell Nilsson tänker sig en fortsatt produktion i fabriken. Men tiden var för knapp. Med den snäva tidsfristen vi har är det inte genomförbart. Det tar över ett år att få tag i tusen formar som finns i fabriken i dag, säger Kjell Nilsson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.