Annons

Författare raggas till Trelleborg

Två Trelleborgare tog sig runt i vimlet på bokmässan i Göteborg på fredagen. Det är bokhandlarna Bengt-Inge Persson och Sune Andersson som varit på jakt efter toppnamn inom litteraturen.
Trelleborg • Publicerad 20 september 2002
Bengt-Inge Persson. Bild: Claes Nyberg
Bengt-Inge Persson. Bild: Claes NybergFoto: 

De minglade omkring med läsare, förläggare, folk från bokhandelsbranschen, bygdeförfattare och litteraturens megastjärnor. Bok- och biblioteksmässan brukar under de fyra dagar som den pågår locka cirka 100 000 besökare. Bengt-Inge Persson. Bild: Claes Nyberg - Vi håller på att boka författare till höstens Bokens dag på Gästis i Anderslöv, berättar Bengt-Inge Persson, som försökte få självaste Jan Guillou, aktuell med sina romaner om korsriddaren Arn, att medverka vid det lokala evenemanget i Anderslöv tisdagen 5 november. - Han var uppbokad just då. Vi har dock fått löfte av hans förläggare att han ska signera böcker i Trelleborg någon gång i höst, fortsätter Persson som arbetar på Söderslätts Bok och papper. Sune Andersson, numera pensionerad bokhandlare, och drivande kraft i Bokens dag, har med sin envishet försökt få tag i flera författare under fredagen. Alternativet för att få direktkontakt med skribenterna direkt har varit att prata med deras respektive förläggare eller agenter.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons