Annons

Företargarförening sågar översiktsplan

Några särskilt högstämda lovord finns inte i det yttrande som Valens företagsklubb har lämnat in till Trelleborgs kommun. Yttrandet gäller det utställda förslaget till översiktsplan för Trelleborgs stad.
Trelleborg • Publicerad 24 augusti 2006

Positiv är köpcentrats företagsförening till persontågstrafik vid hamnen. Lika angelägen är föreningen när det gäller ökad tillgänglighet, särskilt behovet av parkeringsplatser i centrum.

Bostäder på Valens tak, där det är parkeringsplatser, är en ren omöjlighet för klubbens medlemmar:

Annons

"Att blanda 40 modernt utformade butiker med dess höga krav på logistiska lösningar, funktionalitet och kundtillgänglighet med bostäder går bara inte, och kommer aldrig att förverkligas", skriver Rikard Hillarp, som företräder Valens företagarförening.

När det gäller Nygatans framtida utformning med föreslagen gårdsgata reagerar föreningen våldsamt:

"Det är orealistiskt om man vill ha kvar Valens köpcentrum i centrum", fortsätter Hillarp.

Slutligen menar företagarna att denna plan, som nu reviderats, är betydligt bättre än den föregående. "Det finns fortfarande idéer om lösningar som är orealistiska".

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons