Annons

Företagshotell och gym öppnar i tryckeri

Gymet Coloseum flyttar in i kontorlokaler i Skogs gamla tryckeri på Öster och dessutom ska det öppnas ett företagshotell där . Det står klart sedan byggnadsnämnden ger bygglov för det nya projektet i lokalerna.
Trelleborg • Publicerad 28 september 2007
Elektrikern Kurt Johansson kollar vilka ledningar som kan användas när lokalerna byggs om till gym. BILD: MALIN PALM
Elektrikern Kurt Johansson kollar vilka ledningar som kan användas när lokalerna byggs om till gym. BILD: MALIN PALMFoto: 

Ungefär hälften av Skogs gamla tryckeri bereder i dag plats för Kunskapsskolan.

Friskolan har funnits i de tidigare industrilokalerna sedan terminsstarten i augusti.

Annons

Nu står det klart att resten av utrymmena i det gamla tryckeriet, som hittills stått oanvända, görs om till gym och företagshotell.

Företagshotellet ska utgöras av cirka 1 000 kvadratmeter.

För mindre företag

– Det är jag glad över. Det blir som ett företagshotell med alltifrån små kontorsrum till större lokaler som framför allt kan användas av småföretagare, säger fastighetsägaren Rolf Skog, som tidigare drev det numera nedlagda tryckeriet.

Byggnadsnämnden gav vid sitt senaste sammanträde i onsdags klartecken genom att bevilja bygglov för renovering och viss tillbyggnad. På fredagen var renoveringsarbetet i full gång på tryckeriets två översta våningar, som byggdes på 1990-talet, och tidigare gav plats åt Nobel Inks koncernkontor och även även rummen där det förut låg ett fotosätteri.

– Inte hade jag kunnat tro att den här fastigheten skulle få nytt liv igenom att det flyttar in en skola i lokalerna och därefter flera företag, säger Rolf Skog.

Colosseum, gymet som i dag hyr en lokal på Glädjebacksgatan, intill Trelleborgs konferenscenter kommer alltså att flytta några hundra meter tvärs över Johan Kocksgatan.

Exakt när gymet kan flytta in i lokalerna är inte bestämt, men det mesta talar för att träningscentret kan komma igång i sina nya utrymmen någon gång i slutet av december.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons