Annons

Företagarna nöjda – igen

Trelleborgs kommun har fått ännu ett kvitto på att företagsklimatet i kommunen är relativt gott.
Trelleborg • Publicerad 29 maj 2009

För en knapp månad sedan offentliggjorde Svenskt näringsliv sin årliga undersökning av företagsklimatet. I undersökningen klättrade Trelleborg från plats 191 till plats 138 bland de 290 kommunerna.

Och på tisdagen, när en liknande undersökning från Statistiska centralbyrån presenterades, visar det sig åter att de flesta företagarna är ganska nöjda.

Annons

– Vi har fått ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt och det är vi glada för, säger Ulf Bingsgård (M), kommunalråd i Trelleborg.

33 kommuner i hela landet deltog i undersökningen som bygger på enkäter bland företagare. Det gjordes ingen ranking mellan kommunerna, men man kan konstatera att företagarnas betyg på Trelleborg ligger över medelvärdet på nästan alla områden.

Det företagarna är mest nöjda med är samhällsservice och boende samt kommunikationer. Företagarna är också mer optimistiska inför framtiden än vad man är i de flesta andra kommuner.

Det som enligt undersökningen behöver förbättras är kontaktytorna mellan företag och kommun samt rådgivningen till företagarna. Även inställningen till företagandet kan bli bättre.

– Kanske kan vi jobba lite med bemötandet. Får man avslag i ett ärende i byggnadsnämnden eller miljönämnden så är det viktigt att bemötandet ändå är positivt, säger Bingsgård.

Svarsfrekvensen var överlag låg och Trelleborg var inget undantag. 281 av 800 utvalda företagare, 36 procent, skickade in enkäten.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons