Annons

Företagarklubb kräver fler platser i utvecklingsbolaget

Trelleborg • Publicerad 4 juli 2006

Utvecklingsbolaget i Trelleborg bör ha en bred majoritet av styrelsemedlemmar som representerar näringslivet.

Det menar styrelsen i Företagarklubben i Trelleborg i en analys av undersökningen från Svenskt Näringsliv om företagsklimatet i Trelleborgs kommun.

Annons

Undersökningen visade att Trelleborgs kommun rasade från plats 151 till 219. I sin analys pekar Företagarklubben på att undersökningen visar att när det gäller basfaktorerna ligger Trelleborg sämst till av de sydvästskånska konkurrerande kommunerna. Endast nyföretagandet i Trelleborg är bättre än i Svedala och Staffanstorp, men sämre än i Vellinge.

"Detta nyföretagande är dessvärre endast enmansföretag och generera inga anställda" skriver Bertil Larsson, ordförande i Företagarklubben i analysen.

Enkätsvaren ger också dåliga resultat när det gäller politikernas attityd till företagande och de kommunala tjänstemännen har sjunkande och dålig betygsutveckling.

Företagarklubben menar att undersökningen måste tas på bättre allvar.

" Den nuvarande beslutsordningen i det delägda Utvecklingsbolaget är inte bra för företagsklimatet i Trelleborg" skriver Bertil Larsson.

Därför vill klubben har in fler från näringslivet i styrelsen för bolaget.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons