Annons

Företagares situation diskuteras på frukostmöte

Mattias Karlsson, politisk redaktör på Trelleborgs Allehanda, leder på onsdagsmorgonen en politikerdebatt när Trelleborgs företagarklubb har frukostmöte.
Trelleborg • Publicerad 2 juni 2009

TRELLEBORG.

Vad ska debatten handla om?

Annons

– Den kommer att handla om företagandet i Trelleborg. Om vad som är bra och om vad som kan göras bättre. Debatten utgår från Svenskt näringslivs ranking som kom för några veckor sedan där Trelleborg för andra året i rad klättrar kraftigt, från 191:a plats till 138.

Hur förklarar man den här uppgången?

– Det har gjorts en hel del för att förbättra klimatet för företagarna men höjningen av rankingen kommer från en väldigt låg nivå. Det finns en positiv trend när det gäller företagsutveckling i Trelleborg men kommunen kan bli bättre. Det ska bli intressant att höra vad politikerna tycker om detta.

Det finns en rad undersökningar av det här slaget. Hur tillförlitlig är denna?

– Det är ingen vetenskaplig undersökning men det refereras ofta till Svenskt näringslivs ranking och den får stor spridning. Rankingen bygger på en tredjedel statistik och två tredjedelar enkätfrågor till företagare. Det jag tycker är intressant är att det är företagarnas egna omdömen som kommer fram.

Vilka kommer att delta i debatten på onsdag?

– Det gör företrädare för de största politiska partierna i kommunen.

Vad kommer du att pressa politikerna på?

– Vad som konkret kan göras för att situationen för företagarna ska förbättras. En sak som kommunen fått bakläxa på är tillämpningen av lagar och regler. Hur står det till exempel till med kommunens upphandlingskompetens?

Johan Silfversten Bergman
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons