Annons

Företagare välkomnar mer fokus på handel

Det är bra att Trelleborgs kommun tar ett större grepp om handeln i den fördjupade översiktsplanen.
Trelleborg • Publicerad 31 juli 2013

Det tycker Frans Hellstrand, ordförande i Företagarna i Trelleborg och ledamot i Trelleborgs handelsklubb. Han är dock inte säker på att ett internhandelsområde öster om Västra ringvägen är den bästa lösningen, eftersom det råder brist på tomter där och med tanke på att trafiksituationen stundtals är problematisk. Frans Hellstrand tror mer på handel kring Hedvägens förlängning.

– Det är många handlare som har tittat på att etablera sig där under ganska lång tid. Det har ju blivit en ny infart till Trelleborg, så naturligtvis är det intressant med handel där, säger han.

Annons

Att det är enkelt att ta sig dit med bil är en klar fördel med Hedvägens förlängning, både för konsumenterna och för företagen själva, menar Frans Hellstrand.

– Ofta är man bilburen när man handlar och då kanske det inte spelar någon roll ifall affären ligger en kilometer längre från centrum. Och lokalbussarna kommer ju ändå att fortsätta ut på Hedvägens förlängning, så det kommer att finnas allmänna kommunikationer dit, säger han.

Bengt Roskvist, ordförande i Trelleborgs handelsklubb, har inte läst förslaget till fördjupad översiktsplan och vill därför avvakta med att uttala sig i frågan.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons