Annons

Företagare upptaxerad för bostadsförmån

En företagare från Vellinge kommun har upptaxerats med 400 000 kronor av Skatteverket.
Trelleborg • Publicerad 11 juli 2007

Skatteverket anser att företagaren och hans familj har bott i en lägenhet i den fastighet i Limhamn där företagaren bedriver sin verksamhet. Därmed ska företagaren skatta för bostadsförmån under taxeringsåren 2004 till 2006.

Företagaren själv har uppgett att familjen flyttat från fastigheten och bosatt sig i en villa i Vellinge kommun.

Annons

Företagaren köpte en fastighet i Limhamn 1997 för att ha sin verksamhet där. Eftersom fastigheten var stor valde företagaren och hans familj att även bosätta sig i en del av fastigheten.

Efter några år tyckte inte familjen att bostaden var lämplig och köpte villan i Vellinge kommun där de enligt företagaren bosatte sig. Skatteverket anser dock att det är osannolikt att familjen helt flyttat från lägenheten i Limhamn och menar att familjen måste ha använt båda fastigheterna för sitt boende.

Skatteverket stödjer sig bland annat på att förbrukningen av el, gas och fjärrvärme i Limhamnsfastigheten endast minskat något sedan familjen uppger att de flyttat därifrån.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons