Annons

Företagare och politiker möttes öga mot öga

Under onsdagskvällen bjöd Småföretagarnas riksförbund in lokala företagare och politiker till en träff.
– Vi vill starta en dialog, säger Mattias Andersson från förbundet.
Trelleborg • Publicerad 20 juni 2018
Moderatorn Ingrid Olsson ledde dialogen mellan företagare och politiker.
Moderatorn Ingrid Olsson ledde dialogen mellan företagare och politiker.Foto: Sebastian Mårtensson

Med fem olika besök i olika kommuner i Sverige vill Småföretagarnas riksförbund få politiker och småföretagare att prata om sina problem. Trelleborg var det fjärde besöket, efter Falkenberg, Mora och Luleå. Den sista träffen blir i Stockholm.

– Det är en resa vi gör genom Sverige, och vi vill inte bara besöka kommuner som har det sämst eller bäst. Det är i mellankommunerna som det finns utveckling, säger Mattias Andersson från riksförbundet.

Annons

Företagarna i de olika städerna berättar om ungefär samma problem, berättar Mattias Andersson.

– Det handlar mycket om det personliga mötet mellan kommunen och företagaren, hur bra respons får man i växeln, hur lång tid tar det att få svar. Det är sådant de flesta tar upp, säger han.

För Paul Welén, som driver Trelleborgs bowlinghall och äger företaget Paldur AB, var onsdagens träff det första mötet med riksförbundet.

– Jag tycker att det är bra, jag tror att det är viktigt att företagare och politiker tar de chanser de kan att prata med varandra om problemen, säger han.

Han berättade för politikerna om hur hans företag Paldur, som levererar tjänster inom hemvården, måste konkurrera med kommunens egna verksamheter med samma bidrag.

– Men sedan får ju de tillskott från kommunen när de redovisar minus. Jag fick bra respons från politikerna här, men det löser inte mina problem, säger Paul Welén.

Han är med i andra företagarnätverk, och tycker att han får träffa politikerna rätt mycket. Men han kan sakna ett forum där politikerna förklarar varför de tar vissa beslut, inte bara att de gör dem.

– På de här träffarna är det nog mer åt andra hållet, att vi berättar för dem om våra problem. Det vore bra om de fick förklara sina argument, då skulle man i alla fall förstå dem bättre, även om man inte håller med, säger Paul Welén.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons