Annons

Företagare misstänks för grovt skattebrott

I fyra år hade mannen anställd personal i sitt företag utan att betala arbetsgivaravgifter och skatt. Dessutom lät han under ett år bli att betala cirka 280 000 kronor i moms.
Trelleborg • Publicerad 3 november 2003

Sammanlagt handlar det om skatter, arbetsgivaravgifter och moms på en miljon kronor som inte betalats in. Det påstår åklagaren från ekobrottsmyndigheten i en stämningsansökan som lämnats till Trelleborgs tingsrätt. Mannen har nu åtalats misstänkt för tre fall av skattebrott och ett fall av grovt skattebrott. Dessutom yrkar åklagaren på att mannen ska få näringsförbud. Mannen, som är bosatt på Söderslätt, har drivit sitt företag som en enskild firma i Malmö och under de aktuella åren haft upp till tre anställda. Det var efter en anmälan från skattemyndigheten i början av 2002 som en undersökning om mannens verksamhet påbörjades av ekobrottsmyndigheten.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons