Annons

Företagare fuskade med bokföring

Männen, 56 och 68 år gamla, drev tillsammans en firma i byggbranschen men ska ha misskött företagets ekonomi.
Trelleborg • Publicerad 8 december 2011

Under 2009-2010 ska männen inte ha bokfört sina affärer. Enligt förundersökningen har det under perioden gjorts inbetalningar till bolagets konton på sammanlagt drygt åtta miljoner kronor. Enligt åklagaren har männen heller inte lämnat in de handlingar som behövs för att registrera företaget som arbetsgivare. De har inte lämnat in deklarationer för verksamheten och på det sättet kommit undan att betala minst en halv miljon kronor i skatt. 68-åringen ska dessutom ha misskött bokföringen i ytterligare ett bolag.

Männen som är hemmahörande i Trelleborg och Vellinge kommun åtalas nu för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott. Åklagaren vill att männen får näringsförbud och att de tillsammans ska betala en företagsbot på sammanlagt 700 000 kronor.

Louise Cronholm
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons