Annons

Företagare får svårt att lasta varor

En kvinnlig företagare i Trelleborg har fått stora svårigheter att få in sina varor efter att kommunen ändrat stoppbestämmelserna utanför butiken. Nu överklagar hon beslutet.
Trelleborg • Publicerad 15 maj 2014
En företagare upprörs över att kommunen ändrat parkeringsreglerna vid hennes butik utan att rådfråga henne.
En företagare upprörs över att kommunen ändrat parkeringsreglerna vid hennes butik utan att rådfråga henne.Foto: 

- Åter igen har kommunen infört en bestämmelse utan att diskutera med företagarna först, säger Britta Brink, ordförande i Viqtoria, nätverket för kvinnliga företagare i Trelleborg, som hjälpt sin kollega att överklaga beslutet. Man borde väl kunna diskutera fram en lösning som gör att alla blir nöjda.

Tidigare var det lastzon på gatan, som ändrats till lastbilszon där inga personbilar får stanna. Den kvinnliga företagaren kör själv sina varor till butiken och stannar till utanför en kortare stund för att lossa och lasta in saker som ska till återvinningen.

Annons

- Många av hennes kunder är också äldre och tar färdtjänsttaxi till butiken och går sedan med rollator och kan inte ta sig så långa sträckor, säger Britta Brink.

Britta Brink har lämnat överklagandet till kommundirektören Jonas Rosenkvist.

- Det är inte konstigt att Trelleborg hamnar i botten när det gäller företagsrankningen, men det är hög tid att ändra sig nu. Klockan är fem i tolv för Trelleborg i den här frågan, säger Britta Brink.

Jonas Rosenkvist säger att han lämnat överklagandet vidare till tekniska förvaltningen.

- Jag ska inte ha några åsikter i de särskilda ärendena som varje förvaltning sköter, men jag vill framhålla att det alltid är bra med dialog. Sedan är det inte säkert att det blir som företagaren vill alla gånger.

Jonas Rosenkvist säger att han åter igen ska ta upp vikten av dialog på ett möte med förvaltningscheferna.

Fanny Nyberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons