Företag stäms för fusk

Trelleborg • Publicerad 25 augusti 2005

Ett företag i Vellinge kommun stäms inför domstol, sedan det uppdagats att de lurat en anställd. Först betalade de ut svart lön. Sedan kom ingen lön alls.

Den 25-årige anställde på företaget i Vellinge kommun tog för givet att företaget han jobbade på betalade in skatt på hans lön. Men när han skulle deklarera hade skattemyndigheterna inga uppgifter på att någon skatt kommit in.

Nu stäms företaget inför domstol.

Närden anställde sedan tog kontakt med chefen och frågade varför ingen skatt betalats in blev de ovänner och efter det fick den anställde svårt att få sin lön.

I mars skulle 19 600 kronor betalats ut, men arbetsgivaren betalade bara ut 6 000 kronor. För arbetet i april skulle han fått 3 000 kronor men inga pengar betalades ut.

När tidningen Dagens Arbete tog kontakt med arbetsgivaren och han förnekade inte att han betalat ut svarta löner.

– Men det var han fullt medveten om. Han var lika meddveten som jag, säger arbetsgivaren som förklaring om sitt beteende.

Han säger också att den anställde överdrivit antalet timmar på sina arbetstidsrapporter. I en jämförelse med de andra anställda ska den 25-årige anställde ha debiterat för många timmar menar arbetsgivaren.

Kristofer Naess

0410-545 00

kristofer.naess@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.