Annons

Företag söker bygglov för ny mack

OK-Q8 söker nu bygglov för en ny bensinmack vid Maglarpsrondellen.
Trelleborg • Publicerad 29 oktober 2014
Foto: PONTUS LUNDAHL

Tanken att flytta ut drivmedelstationer från stadskärnan hittar man i den fördjupade översiktsplanen för Trelleborgs stad. Bakgrunden är att man vill öka tillgängligheten till mackarna med bil, minska trafiken i centrum och göra att fler väljer att gå eller cykla inne i staden.

Bygget är även en del i förvandlingen av Albäcksområdet i den nya detaljplanen där ett av inslagen är möjligheten att anlägga nya drivmedelsstationer vid rondellen.

Annons

Det har redan planterats skog på området och nya våtmarker har anlagts. Dessutom planeras för ny entré till området från Maglarpsrondellen, pulkabackar, rastplats och pendlarparkering samt en gång- och cykelbro över E 6.

Det handlar om en servicestation med butik och biltvätt som OK-Q8 vill bygga vid rondellen. Butiken och stationen är på sammanlagt drygt 600 kvadratmeter och ytan under skrämtak är på nästan 430 kvadratmeter.

Louise Cronholm Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons