Företag raggade personal

Det var ovanligt välfyllt på Arbetsförmedlingen på tisdagseftermiddagen. Drygt hundra personer strömmade till för att komma i kontakt med arbetsgivare inom städ- och kafébranschen. Och flera gick därifrån ett steg närmare ett jobb.
Trelleborg • Publicerad 6 maj 2008
Annika Sköldekrans besökte rekryteringsträffen och sökte arbete på Systrar och bönor. Hon hade två minuter på sig att imponera på kaféägaren Anna Ramsby. Bild: Kristina Eriksson
Annika Sköldekrans besökte rekryteringsträffen och sökte arbete på Systrar och bönor. Hon hade två minuter på sig att imponera på kaféägaren Anna Ramsby. Bild: Kristina ErikssonFoto: 

- Tanken är att arbetsgivare och arbetssökande ska träffas på ett snabbt och smidigt sätt. Det tar lång tid att anställa på det vanliga sättet, här kan man träffa ett stort antal intresserade på ett par timmar, säger Carina Fransson, arbetsförmedlare i Trelleborg.

Rekryteringsträffen var den andra i ordningen. Den första hölls i början av april, då bland annat bemanningsföretag visade upp sig för de arbetssökande. Den gången kom 300 personer.

På tisdagen var intresset inte fullt så stort, men i runda tal 110 personer dök upp i hopp om att få anställning. En av dem var Annika Sköldekrans som sökte arbete på kaféet Systrar och bönor.

- Jag har jobbat på kafé innan, så det hade passat perfekt, sa Annika Sköldekrans. Hon hade två minuter på sig att imponera på ägaren Anna Ramsby.

- Jag hinner inte fråga så mycket på den tiden, men man hinner få en känsla för ifall personkemin stämmer. Om den gör det så kallar jag till intervju efteråt. Jag anställer aldrig någon samma dag, säger Anna Ramsby.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.