Företag om hamnmiljön

Lastbilar som står uppställda i hamnen med motorer på tomgång. Dieseltankningar med risker. Det är några av miljöproblemen i Trelleborgs hamn som Sideline AB pekar på i ett brev till Miljödomstolen.
Trelleborg • Publicerad 13 november 2004

Sideline skriver i sitt brev till Miljödomstolen att företaget inte kunde medverka vid förhandlingarna i Trelleborg härom veckan. Däremot finns det problem i Trelleborgs hamn som Sideline vill upplysa domstolen om.

I anslutning till Sidelines anläggning på Strandridaregatan finns tre dieseltappar, där lastbilarna kan tanka. Enligt Sidelines brev dygnsparkerar lastbilar ofta på tankningsområdet, trots att det råder p-förbud.

Enligt brevet går motorerna ofta på tomgång för att hålla värmen i hytterna. Avgaserna spär på färjornas utsläpp enligt företaget.

Sideline pekar även på riskerna och berättar om en incident nyligen när 200 liter diesel rann ut i samband med tankning. Händelsen är polisanmäld, enligt företaget. Sideline menar i sitt brev till Miljödomstolen att det visar på riskerna i hamnen och påpekar även att många lastbilar har farligt gods i lasten.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.