Annons

Föreslår säkrare trafik vid camping

En trelleborgare förslår att trafiken vid Dalabadet ska göras säkrare. Trelleborgaren vill bland annat att det ska byggas farthinder på Dalköpinge strandväg och att det blir en rondell vid nerfarten till Dalabadets camping samt att träden vid nerfarten till parkeringen fälls.
Trelleborg • Publicerad 2 januari 2006

Det är innehållet i 2006 års första medborgarförslag som kom in till kommunen 2 januari.

I sitt förslag skriver trelleborgaren att farthinder behövs på Dalköpinge strandväg eftersom bilarna ofta kör för fort där.

Annons

Enligt medborgarförslaget går det mesta av trafiken från Gislövs läge och villorna på Dalköpinge längs vägen. Det är också mycket cyklister och gångtrafikanter i rörelse vid vägen, enligt förslaget.

"Ett annat alternativ är att stänga vägen för genomfart då bilarna från läget och nybygget får köra runt om för att komma till stan" skriver trelleborgaren i sitt förslag. Rondellen behövs eftersom det är fruktansvärt mycket trafik morgon och kväll, enligt trelleborgarens förslag. Det innebär stora svårigheter att komma upp på stora vägen, menar trelleborgaren.

"Vilket leder till att folk chansar" står det i förslaget.

Träden vid nerfarten till parkeringen behöver fällas eftersom de skymmer sikten, skriver trelleborgaren. Enligt förslaget syns inte gångtrafikanter vid övergångsstället för bilar som kommer från staden. "Många vuxna, men speciellt barn från dagis och området, passerar där, både när de kommer från bussen, men även när de ska till Dalabadet" skriver trelleborgaren.

Medborgarförslaget tar också upp att det borde finnas en bättre nerkörsel sommartid vid campingen.

Enligt förslaget är det ofta kaos vid vägen, den är smal och det är svårt att komma förbi för andra bilister.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons