Annons

Föreningsrådet vill ha fortsatt hyresfritt

Föreningsrådet i Trelleborg är emot att avgifterna för inomhusidrott återinförs i Trelleborg. Rådet har beslutat att skriva till fritidsnämnden och begära att det nuvarande systemet, med avgiftsfritt för föreningarna, behålls.
Trelleborg • Publicerad 22 april 2003

I ett brev till kommunstyrelsen vänder sig föreningsrådet också mot att det inte skett något samråd med rådet eller andra berörda. "Därför anser vi att ärendet bör lyftas ut från fritidsnämndens dagordning 23 april så att frågan kan diskuteras med föreningslivet i Trelleborg innan beslut fattas" skriver föreningsrådet i sitt brev. En stark motivering för föreningsrådets åsikt är att föreningarna inte räknat med de ökade kostnaderna för hyror i sina budgetar för detta år, enligt rådet brev till kommunstyrelsen. Enligt förslaget ska avgifterna återinföras från 1 september i år. För föreningar blir avgifterna 55 kronor i timmen för liten hall och 90 kronor i timmen för stor hall om förslaget antas.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons